Buscar
Mostrando ítems 1-3 de 3
Efecto del extracto de ajo envejecido sobre el nivel de especies reactivas de oxígeno y fosforilación de la AMPK en un modelo in vivo de diabetes
(Universidad Autónoma de Guerrero (México), 2017-01)
Hyperglycemia in diabetes is associated with long-term damage and dysfunction of organs such as eyes, kidney and heart. Hyperglycemia generates an increase in the production of reactive oxygen species and a decrease in ...
Regulación de la expresión del receptor NMDA por el extracto de ajo envejecido y S-alilcisteína en un modelo de isquemia cerebral
(Universidad Autónoma de Guerrero (México), 2011-01)
Introduction. Cerebral ischemia (CI) induces the formation of reactive oxygen species (ROS). ROS can induces the activation of transcription factors that regulate expression of genes among wich the glutamate receptor ...
Regulación del nivel de ARNm de enzimas antioxidantes y Neuropéptido Y por extracto de ajo envejecido en hipotálamo de ratas diabéticas
(Universidad Autónoma de Guerrero (México), 2015-11)
The hypothalamus is a brain region that regulates feeding behavior, recent studies have shown that it has a role in glucose homeostasis. Neuropeptide Y (NPY) is a hypothalamic peptide important for appetite promotion, while ...